Diensten

Uw graf, mijn zorg

 
MOOI GRAF biedt verschillende mogelijkheden om de verzorging van het graf van uw dierbare voor u te doen:

Periodiek onderhoud graf

Met een onderhoudscontract regelt u dat wij het grafonderhoud in een vaste frequentie voor u doen: 2x, 3x, 4x, 6x of 12 x per jaar. Dit periodiek onderhoud van het graf houdt in: reinigen van de grafsteen, verwijderen van het onkruid , snoeien van de kleine beplanting, verwijderen van bladeren en vuil. e.d.

Verzorgen beplanting

Wij kunnen de de beplanting van het graf voor u onderhouden: • verzorgen van de vaste bestaande beplanting (inclusief snoeien en bemesten) • aanleveren van bloemen / planten • het afvoeren van oude bloemstukken en losse planten • vervangen vaste beplanting • beplanting seizoensgebonden planten.

Verzorgen bloemetje bij speciale gelegenheid

Bij bijzondere gelegenheden willen nabestaanden een bloemetje of mooi plantje naar het graf van hun dierbare brengen. Denk hierbij aan de verjaardag of overlijdensdatum van uw dierbare of feestdagen. Maar ook dit kan lastig zijn voor de nabestaanden vanwege mobiliteitsbeperkingen, afstand of vakantie. Daarom kunnen wij dit voor u verzorgen.

Inscripties bijwerken

Inscripties op grafstenen worden vaak ingekleurd met verf. In de loop van de jaren kan deze verf eraf slijten door weersomstandigheden, daarom is het in de loop van de tijd nodig de grafsteen letters opnieuw te verven of bij te werken waar nodig. Sinds kort heeft Mooi Graf de mogelijkheid dit voor u te kunnen verzorgen.

Extra diensten

Naast het structurele onderhoud van het graf kunnen zich ook omstandigheden voordoen waarbij extra of aanvullend onderhoud nodig is. Denk hierbij aan het leggen van een mooie grindstrook om het graf, of het vervangen van bestaand grind. Het bijvullen van aarde, kleine reparatiewerkzaamheden aan bv de bloembakken. In overleg kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Grafkaarsen en rozenkransen

U kunt bij Mooi Graf ook grafkaarsen en rozenkransen verkrijgen. Neem hiervoor contact met ons op. Op de pagina "tarieven" vindt u voorbeelden van de kaarsen en rozenkransen die u via Mooi Graf kunt krijgen.

Achtergrond

Veel mensen maken zich zorgen  over het onderhoud van het graf. Vragen zoals: “Wat als ik het niet meer kan verzorgen?”, zijn veel voorkomend. Ook ziet men vaak het grafonderhoud als een zware opgave. Niet enkel vanwege de tijd die het in beslag neemt, maar voornamelijk ook dat het op dezelfde mensen neerkomt. Daarnaast vormt de afstand tussen woonplaats en begraafplaats vaak een groot probleem.
Een nieuwe generatie kiest er voor om het graf van hun dierbare overledene structureel te laten verzorgen. Op deze manier weten zij dat het grafmonument er altijd waardig en verzorgd bij ligt en dat zij het graf kunnen bezoeken op een tijdstip dat hun schikt.

Wat kunt u verwachten

MOOI GRAF werkt uitsluitend met hoogwaardige schoonmaakproducten afgestemd op de behoeften van uw gedenksteen. We voeren de overeengekomen werkzaamheden zorgvuldig en discreet uit. U hoeft zich hier dan geen zorgen (meer) over te maken en kunt met een gerust hart het graf bezoeken.

Na ons onderhoud aan het grafmonumentkrijgt u d.m.v. een foto bevestiging dat het graf met kunde en respect is schoongemaakt.

Als wij tijdens ons onderhoud gebreken aan het grafmonument signaleren, dan melden wij dit aan u.